НОВИНИ
НАЧАЛО | НОВИНИ | Турски филм за завладяването на Константинопол разгневи гърците назад
2012-01-16 17:14:25

Турски филм за завладяването на Константинопол разгневи гърците

Турски филм за завладяването на Константинопол от Османската империя разгневи гърците, съобщава турският сайт World Bulletin, цитиран от БТА.

Най-новият филм на турския режисьор Фарук Аксой "Завладяването 1453" ("Fetih 1453") - историческа епопея, разказваща за падането на Константинопол през 1453 г., предстои да се появи на големия екран на 17 февруари, но вече разпали спорове около себе си, като много гърци го определиха като провокативен и расистки.

Статия в гръцко електронно издание, която нарече лентата "пропаганда на турската инвазия за 17 милиона долара", отприщи гневните коментари на стотици гръцки читатели.

Филмът, който имаше бюджет от 17 милиона долара, което го прави най-скъпия турски филм, правен досега, ще бъде излъчен в кината в страни от цял свят, включително в САЩ, Франция, Обединените Арабски Емирства и Великобритания, през февруари. Автори на сценария са Атила Енгин и Ърфан Сарухан.

Един от читателите пише: "Този антигръцки и расистки филм не трябва да бъде допускан до екраните в Гърция! Ако германците бяха решили да направят високобюджетен филм за избиването на евреите през Втората световна война, той щеше ли да бъде излъчен в Израел?"

Видео:
вестник Дневник
Коментари за статията(0)
Добави коментар:

За да коментирате дадена статия е необходимо да сте регистриран потребител. Регистрацията отнема няколко минути и можете да я извършите от тук

Коментар(не повече от 1000 символа)

Уважаеми читатели,
мненията са под редакторски контрол. Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Моля, пишете на кирилица.

НАЧАЛО | НОВИНИ | Турски филм за завладяването на Константинопол разгневи гърците назад
Архив на новините
ПАРТНЬОРИ
BGtop.net
©infobulgaria.info 2002-2016. Всички права запазени.