НОВИНИ
НАЧАЛО | НОВИНИ | Най-смъртоносното вещество в света назад
2013-10-18 15:36:47

Най-смъртоносното вещество в света

Учените откриха най-отровното вещество, познато до момента на човека. Въпреки това, за първи път научната общност решава да запази в тайна подробности около откритието си, тъй като все още не е открит антидот на опасното вещество.
Според доклада на експертите, вдишването на вещества, произведени от бактерията Clostridium botulinum в размер само на 2 милиарда на грам може да убие възрастен човек.
Токсичното вещество блокира освобождаването на ацетилхолин от нервните клетки, отговорен за работата на мускулите. Ако случайно веществото попадне в организма заедно с храната, а това може да се случи , тъй като бактериите често растат в храните - човекът се разболява от ботулизъм и умират за кратко време от парализа.
Ботулизъм обикновено се лекува с помощта на антитела, които се произвеждат по изкуствен начин. Те реагират на седем известни вида на заболяването, наречени от експертите от А до G. Въпреки това, учени от Калифорнийския департамента за обществено здраве в Сакраменто обявиха, че са открили осмия тип токсин - H. Токсичното вещество е намерено в изпражненията на дете, при което са се наблюдавали характерните симптоми на ужасната болест. И, за съжаление, към момента не е намерен начин за борба с новото заболяване.

Информационна агенция "КРОСС"
Коментари за статията(0)
Добави коментар:

За да коментирате дадена статия е необходимо да сте регистриран потребител. Регистрацията отнема няколко минути и можете да я извършите от тук

Коментар(не повече от 1000 символа)

Уважаеми читатели,
мненията са под редакторски контрол. Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Моля, пишете на кирилица.

НАЧАЛО | НОВИНИ | Най-смъртоносното вещество в света назад
Архив на новините
ПАРТНЬОРИ
BGtop.net
©infobulgaria.info 2002-2016. Всички права запазени.